Ovaj pikantni punjeni omlet (kai yad sai) je veoma popularan po restoranima, a u Tajlandu se često sprema za ručak. Omlet se smatra savršenim jelom za doručak u Evropi. Definitivno je pravi izbor za odličan početak dana!
Sastojci:
-
1/4 šolje biljnog ulja
-
100 g iseckanog nemasnog svinjskog mesa
-
2 iseckana paradajza
-
4 kašike (kuvanog) graška
-
1 iseckani crni luk
-
1/2 kašike palminog šećera (ili smeđeg šećera)
-
1 kašika ribljeg ulja
-
1/4 kašičice mlevenog belog bibera
-
1/4 kašičice tamnog soja sosa
-
3 jajeta
-
3 kašike iseckanog korijandera
-
1 crvena čili papričica isečena na trake
Priprema:
U vok tiganju zagrejte ulje i pržite svinjetinu oko 2 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte luk, grašak i paradajz, pa pospite šećerom i biberom. Sipajte soja sos i riblje ulje i nastavite da pržite uz mešanje. Ne zaboravite da blago protresete tiganj tako da se sastojci ravnomerno rasporede po tiganju. Umutite jaja, sipajte ulje u tiganj za omlet i sipajte jaja. Kada jedna strana omleta bude spremna, okrenite ga pažljivo i ispecite i drugu stranu. Kada su obe strane gotove, stavite svinjetinu i povrće u sredinu omleta i presavijte ga. Neka punjenje u omletu bude vidljivo pri vrhu. Ukrasite čili paprikom i svežim korijanderom.
Savet:
Ako dodate pirinča, ovo jelo možete da jedete i za ručak.
Povezani recepti:
Lek Aspirin® protect koristi se u sprečavanju nastanka krvnog ugruška nakon srčanog ili moždanog udara ili sprečavanju nastanka ponovnog srčanog ili moždanog udara kod pacijenata koji su već imali ova stanja.
Lek Aspirin® protect sadrži acetilsalicilnu kiselinu.
Lek se izdaje bez lekarskog recepta. Pre prve primene neophodno je konsultovati lekara!
Lek nije namenjen za upotrebu kod dece mlađe od 16 godina.
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.