Praziluk je jedan od omiljenih članova u porodici lukova. Praziluk je srodan belom luku, ali ima znatno blaži ukus i lakše se vari. Osim toga, zbog njega ćete proliti manje suza u odnosu na druge vrste luka. Drugim rečima, on čini vašu ishranu raznovrsnijom i ima nisku kalorijsku vrednost. Supa od praziluka je istinski ukusna, leti i zimi.
Sastojci:
-
1 veliki praziluk
-
1–2 krompira
-
2 kašike maslaca
-
povrtni bujon
-
so i biber po ukusu
-
1,5 decilitra nemasne pavlake
-
rendani sir
Priprema:
Očistite i isecite praziluk i prodinstajte ga na malo maslaca. Dodajte oljušteni, oprani i isečeni krompir. Dodajte so i biber po ukusu, pa sipajte povrtni bujon i kuvajte dok krompir ne omekša. Kada se supa skuva, ispasirajte je štapnim mikserom i slobodno dodajte malo pavlake da bude kremastija. Ako ste na dijeti, nemojte da dodajete pavlaku ili koristite jogurt umesto nje. To će učiniti supu još ukusnijom. Poslužite sa rendanim sirom ili kozjim sirom. Ako ne držite dijetu, dodajte malo hrskavih krutona! Prijatno!
Povezani recepti:
Lek Aspirin® protect koristi se u sprečavanju nastanka krvnog ugruška nakon srčanog ili moždanog udara ili sprečavanju nastanka ponovnog srčanog ili moždanog udara kod pacijenata koji su već imali ova stanja.
Lek Aspirin® protect sadrži acetilsalicilnu kiselinu.
Lek se izdaje bez lekarskog recepta. Pre prve primene neophodno je konsultovati lekara!
Lek nije namenjen za upotrebu kod dece mlađe od 16 godina.
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.