Budući da je kivi jedna od najpopularnijih voćki današnjice, teško nam je da poverujemo da je bio takoreći nepoznat pre 40 do 50 godina. Ova biljka je krasila evropske botaničke bašte, ali tek nakon ukrštanja i kultivisanja ovih isprepletanih ogromnih vreža iz Novog Zelanda, dobili smo ukusno i osvežavajuće voće koje je pokorilo nepca širom sveta. On brzo sazri u posudi za voće, tako da nemojte da izbegavate tvrde kivije u marketu. Za nekoliko dana na sobnoj temperaturi sazreće i omekšati. Tvrdi kivi ima kiseo i osvežavajuć ukus, tako da je savršen izbor za zdravi sendvič za doručak ako su vam dosadili smutiji i voćne salate.
Sastojci:
-
8 kriški hleba od celog zrna žita
-
1 šolja švapskog sira (belog mekanog sira)
-
4 kivija
Isecite hleb od celog zrna na tanke kriške i namažite ih švapskim sirom. Slobodno dodajte neko začinsko bilje. Oljuštite kivije, isecite ih na tanke kriške i stavite ih preko švapskog sira.
Povezani recepti:
Lek Aspirin® protect koristi se u sprečavanju nastanka krvnog ugruška nakon srčanog ili moždanog udara ili sprečavanju nastanka ponovnog srčanog ili moždanog udara kod pacijenata koji su već imali ova stanja.
Lek Aspirin® protect sadrži acetilsalicilnu kiselinu.
Lek se izdaje bez lekarskog recepta. Pre prve primene neophodno je konsultovati lekara!
Lek nije namenjen za upotrebu kod dece mlađe od 16 godina.
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.