Ribarska supa

Ribarska supa

Često nemamo hrabrosti da se suočimo sa određenim receptima jer mislimo da su previše komplikovani. U takva jela spada ribarska supa. Prema novim istraživanjima, treba da jedemo ribu barem dvaput nedeljno, ali u idealnom slučaju, čak triput nedeljno.

Sastojci:

  • 1,5 kg šarana

  • 1 kg girica

  • 4 crna luka

  • 2 paradajza

  • 1 paprika babura

  • 1 kašičica tucane paprike, 1 kašičica čili papričice

  • so

  • biljno ulje

  • filei soma

Priprema:

Očistite šarana od krljušti i iznutrica. Izvadite oči i ždrelne zube, pa isecite u filee. Odvojite riblje kosti i isecite filee na manje komade. Dinstajte iseckani luk na maloj količini ulja, pa dodajte iseckani paradajz. Dodajte riblje kosti, girice i celu papriku, pa sipajte šolju hladne vode. Krčkajte 90 minuta na slaboj vatri i s vremena na vreme promešajte da biste razbili penu. Dodajte filee šarana i malo tucane paprike, pa kuvajte još 30 minuta. Kada se supa spremi, procedite je kroz cediljku i dodajte malo soli. Proključajte je sa svežom somovinom neposredno pre posluživanja.

Povezani recepti:

Lek Aspirin® protect koristi se u sprečavanju nastanka krvnog ugruška nakon srčanog ili moždanog udara ili sprečavanju nastanka ponovnog srčanog ili moždanog udara kod pacijenata koji su već imali ova stanja.            

Lek Aspirin® protect sadrži acetilsalicilnu kiselinu. 
Lek se izdaje bez lekarskog recepta. Pre prve primene neophodno je konsultovati lekara!
Lek nije namenjen za upotrebu kod dece mlađe od 16 godina.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.