Punjene tikvice

Punjene tikvice

Tikvica spada u najpopularnije povrće. Ovo povrće sa niskim sadržajem kalorija i bogato vlaknima možete da kupite takoreći u svako godišnje doba. Tikvice se mogu spremiti na nebrojene načine. Na primer, možete da punite polovine tikvica, što je inspiracija za ovaj recept.

Sastojci:

  • 4 tikvice

  • 500 grama mlevene ćuretine

  • 1 veliki crni luk

  • so i biber po ukusu

  • peršun

  • maslinovo ulje

  • 2 decilitra kisele pavlake ili jogurta

  • 200 g mocarele

Izdinstajte luk u tiganju. Dodajte ćuretinu i so i biber po ukusu. Ako želite da probate nešto drugačije, dodajte malo dimljene paprike. Dinstajte dok se meso ne spremi, pa začinite peršunom. Presecite tikvice na polovine i izdubite ih tako da dobijete oblik korita. Sipajte malo jogurta ili kisele pavlake na površinu korita, pa stavite malo pržene ćuretine, prekrijte ponovo kiselom pavlakom, pa pospite većom količinom rendane ili seckane mocarele. Kada ispunite sve tikvice, stavite ih u vatrostalnu posudu i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni tokom 40 minuta. Slobodno dodajte još malo kisele pavlake ili jogurta prilikom posluživanja.

Povezani recepti:

Lek Aspirin® protect koristi se u sprečavanju nastanka krvnog ugruška nakon srčanog ili moždanog udara ili sprečavanju nastanka ponovnog srčanog ili moždanog udara kod pacijenata koji su već imali ova stanja.            

Lek Aspirin® protect sadrži acetilsalicilnu kiselinu. 
Lek se izdaje bez lekarskog recepta. Pre prve primene neophodno je konsultovati lekara!
Lek nije namenjen za upotrebu kod dece mlađe od 16 godina.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.