Boršč

Boršč

Trebalo bi da jedemo više cvekle nego inače u najrazličitijim oblicima i to na primer sa kupusom. Crveni kupus je bogat flavonoidima. On je prava riznica minerala. Ovaj predivan spoj ukusa i zdravlja u supi ekstravagantne boje definitivno će vam ulepšati dan.

Sastojci:

  • pola crvenog kupusa

  • 3 srednje cvekle

  • 1 crni luk

  • 50 mililitara biljnog ulja

  • so, biber, mleveni kim

  • 2–3 lista lovora

  • prstohvat timijana

  • vinsko sirće

  • 0,5 litra bujona

  • 1 šolja kisele pavlake

Sitno iseckajte kupus, oljuštite i iseckajte cveklu u kockice (preporučujemo da nosite rukavice jer cvekla ostavlja boju). Dinstajte iseckani luk na maloj količini ulja, pa dodajte kupus i cveklu. Dinstajte uz mešanje oko 10–15 minuta. Sipajte bujon, začinite solju, biberom i mlevenim kimom po ukusu. Slobodno dodajte nekoliko listova lovora i prstohvat timijana. Sipajte malo sirćeta i kuvajte dok povrće ne omekša. Izvadite lovorove listove i poslužite sa kiselom pavlakom, koju treba da umešate u supu pre jela.

Povezani recepti:

Lek Aspirin® protect koristi se u sprečavanju nastanka krvnog ugruška nakon srčanog ili moždanog udara ili sprečavanju nastanka ponovnog srčanog ili moždanog udara kod pacijenata koji su već imali ova stanja.            

Lek Aspirin® protect sadrži acetilsalicilnu kiselinu. 
Lek se izdaje bez lekarskog recepta. Pre prve primene neophodno je konsultovati lekara!
Lek nije namenjen za upotrebu kod dece mlađe od 16 godina.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.