Pečeni karabataci sa krompirom, paprikama baburama i začinskim biljem

Pečeni karabataci sa krompirom, paprikama baburama i začinskim biljem

Dešava se da nemate naročitu volju za kuvanjem, posebno ako to podrazumeva neprestano mešanje za šporetom. U takvim danima rerna je pravi spas jer često omogućava čarobnu kombinaciju ukusa. Pola pripreme je izbor onih pravih sastojaka. Kada pripremite prave sastojke, lako je da ih sve sjedinite i ispečete.

Sastojci:

  • 8–10 karabataka

  • 5–6 krompira

  • 1 praziluk

  • 3 paprike babure (crvena, zelena i žuta)

  • so i biber po ukusu

  • veza ruzmarina

  • maslinovo ulje

 

Priprema:

Oljuštite i isecite krompir, pa očistite paprike babure od semenki i isecite i njih. Zatim oljuštite i iseckajte luk i začinite karabatake solju i biberom. Podmažite pravougaonu vatrostalnu posudu maslinovim uljem i stavite karabatake. Postavite isečeno povrće oko mesa i rasporedite grančice ruzmarina po celoj posudi. Pospite maslinovim uljem. Pecite nešto duže od pola sata u rerni na 180 stepeni.

Povezani recepti:

Lek Aspirin® protect koristi se u sprečavanju nastanka krvnog ugruška nakon srčanog ili moždanog udara ili sprečavanju nastanka ponovnog srčanog ili moždanog udara kod pacijenata koji su već imali ova stanja.            

Lek Aspirin® protect sadrži acetilsalicilnu kiselinu. 
Lek se izdaje bez lekarskog recepta. Pre prve primene neophodno je konsultovati lekara!
Lek nije namenjen za upotrebu kod dece mlađe od 16 godina.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.