File bakalara sa pečurkama i šparglama

File bakalara sa pečurkama i šparglama

Svima nam je dobro poznato koliko je riba zdrava i da treba redovno da je konzumiramo. Trebalo bi da jedemo ribu barem jednom nedeljno jer se jako brzo priprema, tako da nemamo izgovora. Dodajte joj malo povrća koje se podjednako brzo sprema i završićete sa pripremom za tren oka.

Sastojci:

  • 600 g filea bakalara

  • so i biber po ukusu

  • maslinovo ulje

  • prezle ili grubo mleveni kornfleks

  • 200 g pečuraka

  • 1 veza špargli

  • malo maslaca

Priprema:

Isecite file bakalara, dodajte so i biber po ukusu i pržite na vrelom maslinovom ulju po 2 do 3 minuta na obe strane. Kada završite, stavite file u vatrostalnu posudu, pospite prezlama ili kornfleksom, dodajte malo maslaca i pecite u rerni još 15 minuta. Očistite i isecite pečurke. Dodajte so i biber, dinstajte ih na malo maslinovog ulja i stavite sa strane. Očistite špargle (odlomite donji deo stabljike i koristite samo gornji deo). Kuvajte u slanoj vodi 4 do 5 minuta, isecite u komade veličine oko 2 cm i dinstajte na maloj količini ulja. Stavite na tanjir i odmah poslužite.

Povezani recepti:

Lek Aspirin® protect koristi se u sprečavanju nastanka krvnog ugruška nakon srčanog ili moždanog udara ili sprečavanju nastanka ponovnog srčanog ili moždanog udara kod pacijenata koji su već imali ova stanja.            

Lek Aspirin® protect sadrži acetilsalicilnu kiselinu. 
Lek se izdaje bez lekarskog recepta. Pre prve primene neophodno je konsultovati lekara!
Lek nije namenjen za upotrebu kod dece mlađe od 16 godina.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.