Čak i ako nismo u prilici da putujemo, uvek možemo da otputujemo u mašti, pa čak i u svojoj kuhinji! Pravo jelo može da učini da se osećate kao da se šetate po sunčanom danu, leškarite na plaži ili uživate u zalasku sunca sa čašom dobrog vina. Naravno, posle ukusne večere. Ovaj recept će vas odvesti pravo u Italiju zbog preukusnog spoja bosiljka i paradajza.
Sastojci:
-
500 grama nemasnog mlevenog mesa
-
1 crni luk
-
so i biber po ukusu
-
400 grama oljuštenog paradajza iz konzerve
-
5–6 čeri paradajza
-
2 decilitra crnog vina
-
8–10 listića bosiljka
-
maslinovo ulje
Priprema:
Izmešajte so i biber sa mlevenim mesom, pa napravite ćuftice. Pržite ih u tiganju na maloj količini maslinovog ulja dok ne postanu smeđe, pa ih stavite na tanjir. Upijte višak masnoće kuhinjskim ubrusom. Iseckajte crni luk i dinstajte na maloj količini maslinovog ulja. Dodajte paradajz iz konzerve i začinite solju i biberom (dodajte i malo šećera ako želite). Zatim dodajte isečeni čeri paradajz na četvrtine i stavite u tiganj, pa sipajte vino i pustite da provri. Stavite ćufte u ovako pripremljen sos i kuvajte na niskoj temperaturi dok ne omekšaju. Pre nego što sklonite sos sa vatre, dodajte mu listiće bosiljka. Ovaj sos se obično služi sa špagetama, a ukusan je čak i na tostu. Ovo je fantastično i ukusno jelo!
Povezani recepti:
Lek Aspirin® protect koristi se u sprečavanju nastanka krvnog ugruška nakon srčanog ili moždanog udara ili sprečavanju nastanka ponovnog srčanog ili moždanog udara kod pacijenata koji su već imali ova stanja.
Lek Aspirin® protect sadrži acetilsalicilnu kiselinu.
Lek se izdaje bez lekarskog recepta. Pre prve primene neophodno je konsultovati lekara!
Lek nije namenjen za upotrebu kod dece mlađe od 16 godina.
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.