Supa sa pireom od kestena

Supa sa pireom od kestena

Slatki kesten se najčešće koristi u dezertima, mada možete da pripremite brojna druga ukusna jela sa njim. Malo ljudi je upoznato sa tim koliko se ukusna supa može pripremiti sa njima, a njihov prepoznatljiv i neobičan ukus definitivno nije rezervisan za ušuškane zimske večeri.

Sastojci:

  • 400 grama kuvanih i oljuštenih slatkih kestena

  • 1 kašika maslaca

  • 1 praziluk

  • 1 štapić celera

  • 1 paškanat

  • 1 čen belog luka

  • 400 mililitra povrtnog bujona

  • 50 militara suvog belog vina

 

Priprema:

Oljuštite, isecite i izdinstajte povrće na niskoj temperaturi i maloj količini maslaca. Dodajte sitno iseckani kesten i sipajte vino nakon nekoliko minuta dinstanja uz mešanje. Dodajte povrtni bujon, a kada proključa, spustite temperaturu i krčkajte oko 20 minuta dok sastojci  ne omekšaju. Ispasirajte u kremastu smesu pomoću štapnog miksera ili u blenderu, pa posolite po želji. Preporučujemo da kao prilog koristite timijan i krutone sa maslacem, hrskavu pančetu i kiselu pavlaku.

Povezani recepti:

Lek Aspirin® protect koristi se u sprečavanju nastanka krvnog ugruška nakon srčanog ili moždanog udara ili sprečavanju nastanka ponovnog srčanog ili moždanog udara kod pacijenata koji su već imali ova stanja.            

Lek Aspirin® protect sadrži acetilsalicilnu kiselinu. 
Lek se izdaje bez lekarskog recepta. Pre prve primene neophodno je konsultovati lekara!
Lek nije namenjen za upotrebu kod dece mlađe od 16 godina.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.