Nemate vremena za kuvanje, a želite da pripremite brz ručak ili večeru? Piletina je prava namirnica za vas. Gotovo svi vole piletinu, a pileća prsa se pritom izuzetno brzo spremaju. Takođe se lako uklapa sa brojnim dodacima i možete da joj date italijansku notu. Paradajz, mocarela, pesto – i to je to! Okupani smo italijanskim suncem u sopstvenoj trpezariji.
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa
- 3–4 kašike crvenog pesta
- 3–4 paradajza
- 8–10 kriški mocarele
- maslinovo ulje
- so i biber po ukusu
Priprema:
Isecite pileća prsa na trake debljine 2 cm i začinite solju i biberom. Rasporedite trake piletine na veći papir za pečenje koji ste premazali maslinovim uljem. Premažite svaku traku malom količinom crvenog pesta, pa stavite kriške paradajza preko i prekrijte mocarelom. Pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Poslužite sa pirinčem, krompirom ili salatom.
Povezani recepti:
Lek Aspirin® protect koristi se u sprečavanju nastanka krvnog ugruška nakon srčanog ili moždanog udara ili sprečavanju nastanka ponovnog srčanog ili moždanog udara kod pacijenata koji su već imali ova stanja.
Lek Aspirin® protect sadrži acetilsalicilnu kiselinu.
Lek se izdaje bez lekarskog recepta. Pre prve primene neophodno je konsultovati lekara!
Lek nije namenjen za upotrebu kod dece mlađe od 16 godina.
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.