Mađarska ragu supa sa piletinom na indijski način

Mađarska ragu supa sa piletinom na indijski način

Kari je poznat i koristi se već 2500 godina na dalekom istoku, a vremenom je našao svoju primenu i u Evropi. Kari ima brojne kvalitete. Dobra je ideja da ga uvrstite u obroke u koje ga inače ne biste stavljali, na primer, u slasni mađarski pileći ragu.

Sastojci:

  • 1 komad pilećih prsa

  • 2 šargarepe

  • 1 paškanat

  • komad korena celera

  • 100 g graška

  • 100 g pečuraka

  • veza mladog luka

  • 200 mililitara nemasne pavlake ili kokosovog mleka

  • maslinovo ulje

  • so, biber, kari prah

  • sveži peršun

  • 1 kašičica kukuruznog skroba

 

Iseckajte mladi luk, operite i oljuštite ostalo povrće i isecite pileća prsa. Počnite da dinstate luk, pa dodajte piletinu i povrće. Dodajte malo soli, pa mešajte dok meso ne pobeli. Dodajte vode tako da prekrije namirnice nekoliko centimetara, pa začinite biberom i kari prahom. Poklopite dok meso i povrće ne omekšaju, pa dodajte još malo vode ako je potrebno. Kada je skoro spremno, umešajte malo skroba u pavlaku ili kokosovo mleko i dodajte tu smesu u supu. Iseckajte sveži peršun i pospite po supi. Poslužite dok je vruće.

Povezani recepti:

Lek Aspirin® protect koristi se u sprečavanju nastanka krvnog ugruška nakon srčanog ili moždanog udara ili sprečavanju nastanka ponovnog srčanog ili moždanog udara kod pacijenata koji su već imali ova stanja.            

Lek Aspirin® protect sadrži acetilsalicilnu kiselinu. 
Lek se izdaje bez lekarskog recepta. Pre prve primene neophodno je konsultovati lekara!
Lek nije namenjen za upotrebu kod dece mlađe od 16 godina.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.