Sastojci (za 4 osobe):
-
1 crni luk
-
50 militara belog vina
-
500 grama vrganja
-
3 grančice timijana
-
100 ml povrtnog bujona
-
500 grama suncokretovih semenki
-
50 militara suncokretovog ulja
-
500 grama parmezana
-
20 grama svežeg bosiljka
-
10 grama sveže žalfije
Priprema:
Karamelizujte iseckani luk na niskoj temperaturi na malo maslinovog ulja tokom 30 minuta. Dodajte so i biber po ukusu, pa sipajte belo vino. Krčkajt nekoliko minuta i dodajte iseckane vrganje i iseckani tamjan, pa propržite dok ne potamni sa lukom na visokoj temperaturi. Zatim sipajte bujon i krčkajte kraće vreme, sve dok ne završite pripremu. Pomoću štapnog miksera ispasirajte supu dok ne postane homogena. Što se tiče pesta, počnite tako što ćete prepeći semenke na suvom vrućem tiganju, pa ih zatim sameljite i dodajte suncokretovo ulje, parmezan, bosiljak i žalfiju. Pospite potaž malom količinom pesta prilikom posluživanja.
Povezani recepti:
Lek Aspirin® protect koristi se u sprečavanju nastanka krvnog ugruška nakon srčanog ili moždanog udara ili sprečavanju nastanka ponovnog srčanog ili moždanog udara kod pacijenata koji su već imali ova stanja.
Lek Aspirin® protect sadrži acetilsalicilnu kiselinu.
Lek se izdaje bez lekarskog recepta. Pre prve primene neophodno je konsultovati lekara!
Lek nije namenjen za upotrebu kod dece mlađe od 16 godina.
Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.